С „ПРОСТРАНСТВО ЗА СЪВРЕМИЕ И КЛАСИКА“ ЗАПОЧВА  НОЩТА

НА МУЗЕИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН МУЗЕЙ

Централно събитие в програмата на Националния литературен музей в Нощ на музеите – 2018 ще бъде литературно-музикалната вечер „Пространство за съвремие и класика“, която ще се проведе на 19 май (събота) от 18:00 часа в двора на къща музей „Пейо К. Яворов“ в столицата. 

Изявени съвременни поети, белетристи, литературни критици и поети с китара ще се съберат, за да изразят своята почит към големите имена в българската литературна класика. Йордан Каменов, Банко П. Банков, Петър Анастасов, Велин Георгиев, Петър Андасаров, Трендафил Василев, Петър Велчев, Надя Попова, Тодор Трайчев, Ивайло Диманов, Анжела Димчева, Румен Спасов, студентите Тодор Иванов, Николай Панайотов и др. ще споделят мисли, възникнали от съкровеното им общуване с творчеството на класиците, ще четат любими творби от своите кумири или ще рецитират свои стихове, посветени на тях. Ще звучат и песни по стихове на знакови български поети.

По време на събитието ще бъдат изтеглени наградите от играта „QR code – екскурзовод“, която ще се проведе в Международния ден на музеите – 18 май 2018 г.