QR CODE – ЕКСКУРЗОВОД
Образователна игра на Националния литературен музей 
в Международния ден на музеите – 18 май


       По повод Международния ден на музеите – 18 май, Националният литературен музей предлага на своите посетители образователно-развлекателната игра QR CODE – ЕКСКУРЗОВОД. Темата не е избрана случайно – тази година празникът на музеите се провежда под мотото „Хиперсвързани музеи – нови подходи, нови публики”. За да се включите в играта Ви трябват: 1. Малко свободно време и желание да научите нещо ново, забавлявайки се; 2. Мобилен телефон с приложение разчитане на QR- код. В картата на играта са включени за посещение пет къщи музеи, влизащи в структурата на Националния литературен музей. След като посетите всеки един от обектите и отговорите на зададените въпроси, можете да оставите попълнената карта в последния посетен музей. 
            Карта за играта ще получите в къщите музеи на Иван Вазов, Пейо Яворов, Петко и Пенчо Славейкови, Никола Й. Вапцаров и Димитър Димов. В деня на провеждане на играта – 18 май, входът за всички къщи музеи ще бъде безплатен.
          За участниците, отговорили правилно на въпросите, ще бъде проведена томбола с награди, осигурени от верига книжарници BOOKTRADING, Издателство "Български писател", Издателство "Летера" и Националния литературен музей. Имената на наградените ще бъдат изтеглени на 19 май 2018 г. от 19 ч., в двора на къща музей „П. К. Яворов” (ул. „Г. С. Раковски” № 136) в София, когато Националният литературен музей ще даде старта на Европейска нощ на музеите 2018 г. със специалното събитие „Пространство за съвремие и класика”, посветено на класиците на българската литература, чиито къщи музеи са в структурата на НЛМ.